آشنايي با چند هكر مشهور دنيا شاه‌دزد اطلاعاتي جهان

 

امروزه واژه هكر به طور گسترده‌اي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. در جامعه هك، ما مي‌توانيم ميان هكرها ـ افراد فوق‌العاده ماهر در مرور سيستم‌هاي رايانه‌اي و تشخيص نقص‌هاي امنيتي ـ و كركرها (cracker) ـ كساني كه از دانش هك خود براي رسيدن به اهداف مخرب استفاده مي‌كنند ـ تفاوت آشكاري قائل شد. اين تفاوت همان چيزي است كه گاهي با كلاه سفيد و كلاه سياه از آن ياد مي‌شود. براي مثال، هكرهاي كلاه سفيد، كساني هستند كه توسط شركت‌ها براي شكستن شبكه‌هاي رايانه‌شان و كشف نقاط آسيب‌پذير استخدام مي‌شوند؛ اما هكرهاي كلاه سياه، از خارج يك سيستم به شكستن آن سيستم به منظور ايجاد آسيب يا براي كسب منافع مالي اقدام مي‌كنند.اگر چه تعاريف مختلفي وجود دارد، اما اكنون واژه هكر به طور گسترده براي اشخاصي كه شبكه‌هاي رايانه‌اي را مي‌شكنند به كار مي‌رود و اغلب داراي بار منفي است. برخي در حرفه خود قانون‌شكني مي‌كنند، اما بسياري از آنها نيز نقش مولد (و حقوقي) در صنعت رايانه دارند. در اين نوشتار چند هكر مشهور را مي‌شناسيم.

كوين ميتنيك

كوين ميتنيك متولد ۱۶ آگوست۱۹۶۳، يك مشاور امنيتي رايانه‌اي و نويسنده است. وي اواخر قرن بيستم يك هكر رايانه‌اي بود كه در زمان دستگيري‌اش توسط وزارت دادگستري آمريكا به عنوان ياغي‌ترين مجرم رايانه‌اي تاريخ آمريكا معروف شد. از اواخر دهه ۱۹۹۰، ميتنيك به جرم استفاده غيرقانوني و سرقت اطلاعات و نقض حريم شخصي شبكه‌هاي رايانه‌اي تحت تعقيب بود. ميتنيك سال۲۰۰۲ در كتابش با عنوان «هنر فريفتن» اظهار كرد دستيابي وي به كلمات عبور به وسيله مهندسي اجتماعي بوده‌است. نكته قابل توجه آن كه ميتنيك از نرم‌افزارهاي هك و دستگاه ديجيتال ديگري براي كسب اطلاعات استفاده نكرده بود.درحال حاضر ميتنيك يك شركت مشاوره امنيت رايانه‌اي دارد.

كوين پولسن

كوين پولسن، يكي از قهارترين هكرهاي جهان است. او براي سازمان بين‌المللي SRI كار مي‌كرد و روش‌هاي هك‌كردن و حتي شكستن قفل امنيتي را آموخت. زماني كه FBI پولسن را تحت تعقيب قرار داد، خودش را مخفي كرد و فراري شد. پولسن يك بار به برنامه تلويزيوني «معماهاي حل نشدني» دعوت شد و خطوط تلفني برنامه را به شكل مرموزي مختل كرد. سرانجام پولسن در فوريه 1995 به دام افتاد.مهم‌ترين عمليات هك پولسن، تحت كنترل درآوردن تمام خطوط تلفن ايستگاه راديويي KIIS-FM در لس‌آنجلس بود. در اين عمليات او وعده داده بود كه صد و بيستمين تماس‌گيرنده در اين برنامه خواهد بود و بالاخره هم موفق شد و جايزه Porsche 944 S2 را از آن خود كرد. او در ژوئن 1994 به سرقت هفت اكانت ايميل، كلاهبرداري رايانه‌اي و پولشويي متهم و همچنين به 51 ماه زندان و پرداخت جريمه 56 هزار دلاري محكوم شد.اين حكم، يكي از سنگين‌ترين حكم‌هايي است كه تا به امروز براي هكرها صادر شده است. با وجود اين، پولسن بيكار ننشست و بعد از آن هم چند رايانه FBI را هك و اطلاعات محرمانه‌ تجاري آنها را سرقت كرد.

آدريان لمو

آدريان لمو با نام مستعار «هكر بي‌خانمان» معروف است. به عنوان يك هكر، به شبكه‌هاي شركت‌هاي بزرگ مانند ياهو، مايكروسافت، گوگل و MCI WorldCom نفوذ كرده؛ اما او اغلب با شركت‌ها تماس گرفته و به آنها در مورد حفره‌هاي امنيتي هشدار داده است. در بعضي موارد، او براي برطرف‌كردن اين حفره‌ها به شركت‌ها كمك كرده است بدون اين‌كه دستمزدي بخواهد.در سال 2003، وي هنگامي‌كه نيويورك‌تايمز را هك كرد به دردسر افتاد. او گنجينه اطلاعاتي در آنجا پيدا كرد كه شامل اطلاعات شخصي هزاران نفر كه در آن روزنامه مطلب نوشته بودند، از افراد مشهور تا روساي‌جمهور سابق، بود.در سال‌هاي اخير، نام او همراه با بردلي منينگ ـ سرباز آمريكايي كه سال ۲۰۱۰ به اتهام در اختيار قرار دادن اطلاعات طبقه‌بندي شده به سايت ويكي‌ليكس در عراق بازداشت شد ـ در اخبار مطرح شده است. نقش لمو در اين موضوع كه در آن به عنوان يك روزنامه‌نگار معرفي شده، هنوز مورد اختلاف است.

گري مك كينون

گري مك كينون(Gary McKinnon)، هكري است كه بزرگ‌ترين حمله هك ثبت شده در تاريخ اينترنت را انجام داده و نام خود را به عنوان بزرگ‌ترين تبهكار اينترنت جاودانه كرده است. دولت آمريكا مي‌گويد: مك‌كينون از فوريه 2001 تا مارس 2002 ده‌ها مركز رايانه‌اي ارتش، نيروي دريايي، نيروي هوايي و وزارت دفاع آمريكا و همچنين 16 رايانه ناسا را هك كرده است. هنگامي كه خبرنگاران درباره اين كار از او پرسيدند، او پاسخ داد من مرتكب گناهي نشده‌ام و هيچ جايي را هك نكرده‌ام، تنها براي كنجكاوي اين كار را انجام دادم. ورود من به سيستم امنيتي ارتش آمريكا يعني اين كه در سيستم‌هاي امنيتي اين كشور ضعف وجود دارد. اگر گري مك كينون در اين موضوع متهم شناخته شود احتمالا مجبور به تحمل 70 سال زندان خواهد بود.

آلبرت گونزالس

سال 2009، آلبرت گونزالس متهم به سرقت 6/45 ميليون شماره كارت‌اعتباري و كارت سپرده از شركت‌هايTJX شده بود. گونزالس اين حمله را از جولاي 2005 آغاز كرد، در حالي كه شركت‌هاي TJX دسامبر 2006 متوجه اين حمله شدند. اگر چه تقريبا70 درصد از اين كارت‌ها باطل شد، ولي با اين حال، اين شركت هزينه زيادي را متحمل شد؛ هزينه‌اي بيش از 170 ميليون دلار.موضوع تعجب‌آور در مورد گونزالس اين است كه او تا سال 2008 به دولت آمريكا براي نفوذ به باند هكرها و خلافكاران مختلف كمك كرده است و به آنها درباره دزدان كارت‌هاي اعتباري اطلاعات مي‌داد. اما او در نهايت به 20 سال حبس محكوم شد. البته گونزالس با مطرح‌كردن اين موضوع كه از سندرم آسپرگر و اعتياد به رايانه رنج مي‌برد، سعي مي‌كند مدت مجازات خود را كاهش دهد.






تاريخ : سه شنبه 30 آبان 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |